На 23 и 24 март 2022 г., в Брюксел, се проведе 368-та пленарна сесия на ЕИСК. В работата на пленарната сесия участие взе и Мария Минчев, зам.-председател на БСК.

Ключовите дебати и гости по време на сесията бяха:

  • Дебат относно резолюцията „Войната в Украйна и нейното икономическо и социално въздействие“ с Илва Йохансон , комисар по вътрешните работи, Анатолий Кинах , председател на Националния тристранен социален и икономически съвет, Украйна, Александър Шубин , председател на Платформата на украинското гражданско общество (tbc) и Генадий Чижиков , който е президент на Украинската търговско-промишлена камара (tbc), представител на Националното събрание на хората с увреждания на Украйна и Михаил Ходорковски, основател на фондация „Отворена Русия“, в четвъртък, 24 март в 11.15 ч.
  • Дебат относно инициативата New European Bauhaus с Мария Габриел , комисар по иновациите, изследванията, културата, образованието и младежта, в сряда, 23 март, от 15:00 ч.
  • Представяне на Европейската гражданска инициатива „Спасете пчелите и фермерите! Към благоприятно за пчелите земеделие за здравословна околна среда“, с Хелмут Буртшер-Шаден , д-р, представител на ECI, биохимик, GLOBAL 2000 – Приятели на Земята Австрия, в сряда, 23 март, от 15.45 ч.
  • Приемане на ревизирания правилник за дейността на Европейския икономически и социален комитет в четвъртък, 24 март, от 10 ч.