Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Дни на гражданското общество 2022 г.

15/03/2022 - 17/03/2022

Докато Европа и нейните общества все още са в хватката на пандемията COVID-19 и с Конференцията за бъдещето на Европа в заключителния си етап, ЕИСК ще проведе своите годишни Дни на гражданското общество през март 2022 г. Както обикновено, този водещ граждански Обществената конференция ще обедини гражданите, организираното гражданско общество и европейските институции в приобщаващ процес за справяне с основните обществени предизвикателства, пред които е изправен ЕС в момента при оформянето на своето бъдеще.

Под всеобхватната тема ЕС като двигател на споделения просперитет – гражданско общество за икономика, която работи за хората и планетата, участниците ще проучат как да направят Европа по-устойчива и как да насърчат прехода към по-социална, зелена и цифрова европейска икономика. Само един справедлив преход може да гарантира, че тези процеси ще бъдат от полза за хората и околната среда и в същото време ще увеличат европейския просперитет. Такъв преход трябва също така да защитава и насърчава основните права и принципи на ЕС: солидарност и права на човека, демокрация, социална справедливост и равенство.

Като защитници, създатели на промяна и пазители на общото благо, организациите на гражданското общество играят решаваща роля в защитата на тези ценности.

На този фон членовете на гражданското общество на групата за връзка на ЕИСК, в сътрудничество със секциите на ЕИСК, ще организират седем интерактивни семинара за изследване на ключови теми като:

  • Възможности за повишаване на квалификацията за всички
  • Диалози между поколенията между предприемачите от Европейския съюз
  • Доброволци за просперитет
  • Благоприятна среда за гражданското общество: аргументите за смислено участие
  • Изграждане на демократична икономика за справедлив преход
  • Зелена социална пазарна икономика за бъдещето на Европа
  • Бъдещето на социалната закрила и европейската социална държава: схеми за минимален доход и достъп до качествени социални услуги.

Някакви въпроси? Моля, свържете се с нас на CivSocDays2022@eesc.europa.eu

#CivSocDays

Details

Start:
15/03/2022
End:
17/03/2022